Kurban Bayramı'nın dinimizde ayrı bir yeri vardır. Hacc günlerinin hemen peşinden, kurban kesilerek bayram yapılışı çok mânidardır. “Eyyâm-ı nahr” denilen bu günlerde, hâli vakti yerinde olan her müslüman, Cenâb-ı Allah’ın (c.c) rızası için kurban keser. İslâm ölçüleri içerisinde, bayramını bayram y..
Teşrik tekbirleri, Kurban arefesi sabah namazında başlayıp dördüncü gün ikindi namazı ile son bulan ve getirilmesi vacip olan tekbirlerdir...
Peygamberimiz aleyhisselam; Necran’da vazifeli bulunan Amr b. Hazm’a gönderdiği yazıda: “Kurban Bayramı namazını acele edip hemen kıldır. Ramazan Bayramı namazını ise, biraz geciktirip halka vaaz ve nasihatte bulun!” buyurmuştur.(1)..
Kurban Bayramı'na az bir süre kaldı. Senede bir kez ifa edilen bu ibadetle ilgili ayet ve hadisler ışığında bazı önemli hatırlatmalarda bulunmayı görev bildik...
Peygamberimiz’in ticârî hayat ve alışverişle ilgili bazı tavsiyelerini sıralayalım: 1. Bir müslümanın yaptığı alışveriş üzerine, diğerinin yapmaması[1], diğer bir ifade ile “bir müslümanın pazarlığı üzerine pazarlık yapmaması.”[2]..
Bayramın birinci günü oruç tutmak haramdır. Çünkü bugün Müslümanların bayramıdır. Peygamber Efendimizin zevcesi Hafsa (r.anhâ) diyor ki:..
Şâir bunu şöyle anlatır: “Şehâdet kelimesinin lâ’sından başka, ömründe bir şey isteyene ‘ lâ ’ yani ‘yok-hayır’ demedi...
İmrân b. Husayn radıyallahü anhümâ şöyle dedi: Nebî sallallahu aleyhi ve sellem’e bir adam geldi ve: "es–Selâmü aleyküm" dedi. ..
Sevgili Peygamberimiz (s.a.s), kestirdiği kurban için Hz. Aişe (r.anhâ) validemize sormuş: "Ey Âişe kurban etini dağıttınız mı?..
Sufi zâhidlerden Ebû Muhammed Abdullah b. Hubeyki Yusuf b. Esbat’ın sohbetinde bulunmuştu. Aslen Kûfeli idi ama Antakya’da ikâmet ederdi,..