el-Hamdü lillâhi Rabbi'l-Âlemîn, ve's-Salâtü ve's-Selâmü alâ Rasûlinâ Muhammediv ve alâ âlihî ve Sahbihî Ecmeîn Yâ Rabbi! Yâ Rahmân! Yâ Rahim! Yâ Allah!.. Yâ Rabbel-Âlemîn! Yâ Erhamer-Râhimîn!.. Filistine dua için ellerimizi Sana açtık! Dualarımızı kabul buyur Allahım! Yâ Azîz! Yâ Hafîz! Yâ Kavî!..
Kaderde saklanacak bir şey yoktur. Bu yüzden ona münakaşasız uymak, onun zuhurunu beklemek en iyisidir. Gelen kendiliğinden gelir. Olacak iş, istenmese de olur...
Bugün Muharrem ayının 10. günü, yani Aşûra günüdür. Aşûra gününün Allah katında ayrı bir yeri vardır. Bugünde Cenâb-ı Hakkk, on peygamberine on çeşit ikramda bulunmuş ve kudsiyetini arttırmıştır. Bu günlerde oruç tutmak çok faziletlidir. ..
Müşrik orduları Hendek savaşı için gelip Müslümanları kuşattıkları zaman, Benî Kurayza Yahudileri Medine vesikasına (anlaşmasına) uyarak, müşterek vatan¬ları olan Medine’yi koruyacakları ve Müslümanlara yardım edecekleri yerde, aradaki muahedeyi bozmuşlar, muahede yazısını yırtmışlar, Amr b. Su’dâ g..
Resulü Ekrem her Müslümanın ruhuna hazır bir gıda olsun diye Hadislerinden en az kırk tanesinin ezberlenmesi için emir buyurmuş ve bunu yapan kimse için büyük mükafatlar müjdelenmiştir. Bir Hadiste buyuruluyor ki: Her kim ümmetim için diniyle ilgi kırk hadis ezberlerse Allah onu alimlerle haşredecek..
Rasûlullâh (s.a.s), namazın huzurunu bozan şeylerden çok sakınırdı. Bir gün kenarlarında işleme ve saçak olan bir battaniyeyi sırtına atarak namaz kıldı. Tesadüfen namazda gözleri işlemelere ilişti. ..
Kul dua eder; duası kabul olunur. Bu hal, ilahi tecelli üzerinde bir etki yapmaz. Sonra yapılan dua geçmişte kader sayfalarına yazılanlara da zarar vermez. Bir anda dua edilir; edildiği zaman kader ve irade-i ilahiye de o yoldadır; hemen kabul olunur. Yoksa kader dua ile değişir; ilahi arzu bir tesi..
Peygamberimiz (s.a.s) buyuruyor ki: "Kim güzelce abdest alıp iki rekat namaz kılarsa ve her ikisinde de içinde dünya ile ilgili bir endişe taşımazsa, anasından doğduğu gün gibi günahlarından sıyrılır." Diğer bir rivayete göre hadisin son kısmı şöyledir: "...ve her ikisinde de bir hata islemediği..
Seyyidinâ Abdülkâdir Geylânî'nin (ks.), Peygamber Efendimiz (s.a.s) hakkında "es-Salâtü'l-Kübrâ" ve "ed-Dalâl" adıyla geçen salavât mecmuası vardır..
Peygamber Efendimiz (s.a.s): "Farz namazdan sonra en faziletli namaz: Gece yarısı kılınan (teheccüd) namazıdır. Ramazan ayından sonra en faziletli oruç: ALLAH Teâlâ’nın ayı olan Muharrem’de tutulan oruçtur" buyurdular. (Müslim, Sıyâm: 203; Ebu Davûd, Sıyâm: 56; Tirmizi, Mevâkıt: 207, Sıyam: 40; Nes..