Muridan

Kalpler ancak Allah´ı anmakla huzur bulur 16.03.2014 Kayseri

Rabbini zikredenle zikretmeyen, ölü ile dirinin benzeri gibidir. Bir millet kendini bozmadıkça, Allah onların durumunu değiştirmez.

Hocamız sohbetinde imtihan hususuna değiniyor. Bakara Suresi 155. ayetini açıklıyor: Andolsun ki, sizi biraz korku, açlık, mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz azalma (fakirlik) ile imtihan eder, deneriz. (Ey Peygamber!) Sen sabırlı davrananları müjdele. 
Devamında Fatiha Suresinin  "Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz. Bizi doğru yola, nimete erdirdiğin kimselerin, gazaba uğramayanların, sapmayanların yoluna eriştir." ayetlerini açıklıyor ve duaya dikkat çekiyor.
Zikir ve tesbihin ehemmiyeti hakkında teferruatlı bilgi veriyorlar. 
*Onlar, inananlar ve kalpleri Allah’ı anmakla huzura kavuşanlardır. Biliniz ki, kalpler ancak Allah’ı anmakla huzur bulur. Rad Suresi 28.
*Rabbini zikredenle zikretmeyen, ölü ile dirinin benzeri gibidir. (Umdetu’l-Kârî, XXIII, 27; Keşfu’l-Hafâ, II, 197.)
*Hadîs-i Şerîf’i, Müslim ve Hakîm tahriç etmişlerdir. Ebû Hureyre (r.a.)’den Resûlullah (s.a.v.)’ın şöyle dediği rivayet edilmiştir:
“Cenâb-ı Allah’ın yeryüzünde dolaşıp duran, faziletli, ilim meclislerini arayan melekleri vardır. Zikir meclisine uğradıkları zaman semaya kadar kanatlarıyla onları kuşatırlar. Resûlullah buyurdu ki: Cenâb-ı Allah (c.c.) onlara nereden geldiklerini sorar. Onlar da:
— Kullarının yanından geliyoruz, onlar seni tesbih ediyorlar, tekbir getiriyorlar, sana hamd ediyorlar, seni tehlil ediyorlar, senden istiyorlar ve senin azabından istiâze ediyorlar” derler. Cenâb-ı Allah, onların durumunu meleklerden çok iyi bildiği halde:
— Onlar benden ne istiyorlar? diye sorar. Onlar da:
— Cennetini istiyorlar, derler. Cenâb-ı Allah (c.c.):
— Cenneti görmüşler mi? buyurur. Onlar:
— Hayır ya Rabbi görmediler, derler. Cenâb-ı Allah:
— Ya görselerdi ne olurdu? buyurur. Cenabı Allah (c.c.), her şeyi çok iyi bildiği halde yine sorar:
— Bana neden sığınıyorlar? Onlar da:
— Cehennemden derler. Cenâb-ı Allah(c.c.):
— Cehennemi gördüler mi? diye sorar. Onlar da:
— Hayır, derler. Cenâb-ı Allah (c.c.):
— Onu görselerdi ne yaparlardı? der. Bundan sonra Cenâb-ı Allah şöyle buyurur:
— Şahit olunuz onları mağfiret ettim, benden istediklerini onlara verdim, benden istiâze ettiklerinden onları kurtardım. Bunun üzerine melekler:
— Ey Rabbimiz! Onlardan olmadığı halde hatâen onlarla beraber oturan bir kul vardı içlerinde (onu da mı affettin?),derler.
Cenâb-ı Allah (c.c.):
— Onu da affettim. Onlar öyle bir kavimdir ki, onlarla beraber oturup kalkanlar bile cehennemlik olmazlar, buyurdu.
*Allahü tealâ (CC)Ra'd suresi.11. ayette: '' Bir millet kendini bozmadıkça, Allah onların durumunu değiştirmez.'' buyuruyor.
... 
Konuya ilişkin teferruatlı bilgi için,
http://www.muridan.com/cenb-i-allahi-sesli-zikircehri-zikir_h201.html

Top