Muridan

Müferridun kimlerdir Ya Resulallah -16.03.2014 Kayseri

Resûlullah (s.a.v.)buyurdu ki: (Bu Cumdân dağıdır. Müferridân ileriye geçtiler.) Sahabîler dediler ki: (Müferridun kimlerdir Ya Resûlallah?) O da: (Allah’ı (c.c.), çok zikreden erkekler ile kadınlardır) buyurdu. Müslim, IV, 2062

Resûlullah (s.a.v.), Mekke yolunda bulunuyordu. Cumdân denilen bir dağın yanından geçti. Buyurdu ki: "Bu Cumdân dağıdır. Müferridân ileriye geçtiler." Sahabîler dediler ki: "Müferridun kimlerdir Ya Resûlallah?" O da: (Allah’ı (c.c.), çok zikreden erkekler ile kadınlardır" buyurdu.  Müslim, IV, 2062

El-Beyhakî, Abdullah b. Muğaffel’den şöyle dediğini tahriç etmiştir ki; Resûlullah (s.a.v.)  Efendimiz şöyle buyurdu: “Allah (c.c.)’ı zikretmek için toplanmış bulunan bir kavim için gökten bir münadi, şöyle nida eder: (Mağfiret olmuş bir halde kalkınız, sizin seyyiâtınız/kötülükleriniz hasenâta/iyiliklere tebdil edilmiştir.)”
 
Kur’ân-ı Kerîm’de buna işaret eden ayetler vardır.
“Ancak tevbe eden ve güzel güzel amel işleyenler müstesna. İşte onların günahlarını Cenâb-ı Allah (c.c.), hasenâta tebdil etmiştir. Allah çok bağışlayan ve çok rahmet edendir.” Furkan Sûresi, 70.
 
Cenâb-ı Allah, kullarına bir annenin evladına gösterdiği merhametten daha çok, kat kat merhamet gösterir. Gerek hadîs-i şerîflerden ve gerekse ayette işaret edilen husus bunu göstermektedir. O sadece günahları affetmekle kalmıyor. O günahları sevaba tebdil ediyor. İşte burada hadîs-i şerîf daha iyi anlaşılır. Rahmetim, gazabımı geçmiştir.” Keşfü’l-Hafâ, II, 448.

Top