Geçtiğimiz hafta Hicri yılbaşı ile birlikte içinde bulunmaya başladığımız Muharrem ayı hem Hicri takvimin ilk ayı olması hem de Aşura günü dolayısıyla inananlar için farklı anlamlara sahip olan aylardan. Muharrem dolayısıyla da Müslüman halkın gündelik hayatında yavaş yavaş kıpırdanmalar hissedilmey..
Yunus Emre şiirinde şöyle diyor: Şehidlerin ser-çeşmesi, evliyanın bağrı başı Fatma ana gözü yaşı, Hasan ile Hüseyin’dir. Hazreti Ali babaları, Muhammed’dir dedeleri, Arşın iki gölgeleri, Hasan ile Hüseyin’dir...
“Hz. Peygamber (s.a.s) zamanında mezhep mi vardı?” gibi yaklaşımlarla mezhepler hakkında bazı ileri-geri sözler söylenegelmiştir. Mezhepler, İslam'ın yorumu olduğuna göre elbette Hz. Peygamber (s.a.s) zamanında olması düşünülemez. ..
Enes b. Mâlik (r.a.)’ten rivayet edildiğine göre: “Resulullah (s.a.v.) boynuzlu, alaca renkli iki koçu kendi eliyle keserek kurban etti. Besmele çekti, tekbir aldı ve keserken ayağını koçların sağ yanı üzerine koydu.” (Buhârî, Edâhî: 7; Müslim, Edahî: 3)..
Kurban Bayramı'nın dinimizde ayrı bir yeri vardır. Hacc günlerinin hemen peşinden, kurban kesilerek bayram yapılışı çok mânidardır. "Eyyâm-ı nahr" denilen bu günlerde, hâli vakti yerinde olan her müslüman, Cenâb-ı Allah’ın (c.c) rızası için kurban keser. İslâm ölçüleri içerisinde, bayramını bayram y..
* Hz. Peygamber (s.a.s.), kurban etinin üçe taksim edilip, bir bölümünün kurban kesemeyen yoksullara dağıtılmasını, bir bölümünün akraba, tanıdık ve komşularla paylaşılmasını, bir kısmının da evde yenmesini tavsiye etmiştir Kurban etinin tamamı evde bırakılabilir. Ancak, durumu iyi olan müslümanları..
Millet iradesine kast eden darbe teşebbüsünü kınıyoruz!..
(Sayın Abdullah Demircioğlu Hocaefendi'nin 19.10.2006 tarihli "Kadir Gecesi" Sohbeti özetlenerek derleme yapılmıştır...)..
Abdullah b. Ömer'in (r.a), babası ikinci halife Hz. Ömer bin Hattab'tan (r.a) naklettiği Cibril (a.s) hadisi ismiyle meşhur, bu hadis-i şerif şöyledir: ..
Ramazan geldiğinde cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır, şeytanlar da bağlanır.” (Müslim, Sıyâm/1) “Ramazan olduğu zaman rahmet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulurlar.” (Müslim, Sıyâm/2) Ramazan ayında diğer aylardan farklı olarak sahur, iftar ve ter..