Muridan
Mescid-i Aksâ Davası Tüm Ümmetin Meselesidir

Mescid-i Aksâ Davası Tüm Ümmetin Meselesidir

Kudüs, Resûlullah Efendimiz’i (s.a.s) baş tâcı edip Mi’rac’a yükselten şehirdir. O’nun gece yolculuğunun ilk durağıdır.

O kutlu Peygamber’in (s.a.s) Hakk (c.c) katına yükselişi buradan başlamıştır. Bugün Müslümanlar olarak bizler, bu mübârek beldeye sahip çıktığımız ölçüde manevî olarak yükseleceğimizin farkında olmalıyız. Unutmayalım ki Kudüs’ü sadece duygularımızla, inancımızla kurtaramayız. Aklımızı, bilimi, bilgiyi, teknolojiyi, iletişimi, diplomasiyi kullanmalıyız. Üniversitelerde Kudüs’le ilgili araştırma merkezleri kurmalıyız. Slogan dilinden uzak, sağlam temelli sosyal iletişim araçları kurmalı ve bunları etkin bir şekilde kullanmalıyız. İsrail’in Kudüs’teki tarihî yapıları nasıl tahrip ettiğini dünyaya duyurmalıyız. Haklı davamızda mücadeleden yılmamalıyız.
Unutulmamalıdır ki, günümüzde İslâm Ümmeti’nin karşı karşıya olduğu sıkıntılar, ancak birlik ve beraberlik içinde hareket edildiğinde bir çözüme kavuşabilir.
Filistin halkının ve Kudüs davasının yanında olduğumuzu, ve bu davanın Filistin halkının değil tüm Müslümanların davası olduğu şuuru ile,  başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin’e giden yolda kardeşlerimize olan desteğimizi te’yid ediyor ve tüm müslümanları harekete geçmeye davet ediyoruz.
 
İlk kıbleye ilk yöneliş
Sevdamızdır Kudüs bizim.
Yedi semâya yükseliş
Sevdamızdır Kudüs bizim.
 
Miracın kapısı orda,
İmanın yapısı orda,
Osmanlı tapusu orda,
Sevdamızdır Kudüs bizim.
 
Hazreti Ömer çiçeği,
Müslüman’ın göz bebeği.
Budur ümmetin gerçeği:
Sevdamızdır Kudüs bizim.
                      Bestami Yazgan

Top