Muridan
Hz. Peygamber'in Giyimindeki Zerafet

Hz. Peygamber'in Giyimindeki Zerafet

Hz. Peygamber sallallahu aleyhi vesellem debdebe ve gösterişten hoşlanmazdı. Ama ara sıra değerli ve güzel görünümlü elbiseler de giyerdi.

 

Hz. Peygamber sallallahu aleyhi vesellem debdebe ve gösterişten nefret ederdi. Ama arasıra değerli ve güzel görünümlü elbiseler de giyerdi. Abdullah b. Abbâs (ra) Harûriyye'ye elçi olarak gittiğinde Yemen'in en kıymetli kumaşlarından yapıl­mış bir elbise giyerek gitti. Harûriyye: "Ey îbn-i Abbâs bu ne biçim elbise böyle!" deyince, Ibn-i Abbâs buna cevaben şöyle demiştir: "Bu giyinişime karşı mı çıkıyor­sunuz? Ben Hz. Peygamber sallallahu aleyhi vesellem'i en güzel elbiseler içinde gördüm" diye cevap verdi.

Abdullah b. Ömer son derece titiz bir insandı. Bir defasında çarşıdan bir Şam elbisesi satın aldı. Eve gelince üzerinde kırmızı çizgiler olduğunu gördü. Gidip ge­ri verdi. Biri, bu olayı Hz. Aişe (ra)'nın kızkardeşi Esma (ra)'ya anlattı. Bunun üze­rine Hz. Aişe (ra), Hz. Peygamber sallallahu aleyhi vesellem'in cübbesini getirerek cep ve kol ağızlarında ve eteğindeki ipek işlemeleri gösterdi.

Bazı hükümdar ve beyler. Hz. Peygamber sallallahu aleyhi vesellem'e hediye olarak kıymetli elbiseler gönderdiler. Hz. Peygamber sallallahu aleyhi vesellem bunları kabul buyurdu ve bazen de giydi.

Mevlana Şibli, Son Peygamber Hz. Muhammed

Top