Muridan
Maneviyat ve Birlik Toplantısı 2024

Maneviyat ve Birlik Toplantısı 2024

Geleneksel olarak düzenlenen "Maneviyat ve Birlik" toplantılarımıza devam ediyoruz.

"Âşığa Bağdat uzak değildir" denildiği gibi uzakları yakın eden ve âşık olanın yakinini artıran bereketli, feyizli bir programa daha iştirak edecek olmanın heyecanı içerisindeyiz.
 
Haydi ihvan koşta gel
Dağı taşı aşta gel
Tevhid elde bayrağın
Devlerle savaşta gel...
 
Beyitlerindeki, mürşidimizin çağrısına uyup davetine icabet eden gönlü güzel ihvanlarımız ile yola râm oluyoruz. Hadis-i şerifte Peygamber Efendimizin (s.a.v) müjdelediği gibi birbirini sadece Allah rızası için sevenlerdeniz, ve Allah Teâlâ´nın: “Nerede benim rızâm için birbirlerini sevenler?  Gölgemden başka gölgenin bulunmadığı bugün onları, kendi arşımın gölgesinde gölgelendireceğim.” (Müslim, Birr 37. Ayrıca bk. Tirmizî, Zühd 53)  nidasına kıyâmet gününde muhatap olanlardan olacağız inşallah.
“İki Müslüman karşılaştıklarında el sıkışırlarsa, birbirlerinden ayrılmadan önce günahları bağışlanır.” (Ebû Dâvûd, Edeb 143. Ayrıca bk. Tirmizî, İsti’zân 31; İbni Mâce, Edeb 15)  buyurmuş Peygamber Efendimiz (s.a.v). Niyetimiz halis, yolumuz "Hâlisiye"... yola râm oluyoruz.
Bu buluşmalarımızda Cenab-ı Hakk´a kulluğumuz ve bağlılığımız tazeleniyor, niçin var edildiğimizi tekrar hatırlıyor ve ne varsa Rabbimize kullakta var şuuru ile yenileniyoruz. Rabbimizin ve Rasulünün aşk-ı ve muhabbeti ile gönüllerimiz şâdan, kaygudan ayan oluyor muhterem kardeşlerim. 
Rabbimiz buluşmalarımızı ve tekrarını nasip eylesin.
Muhterem ihvanlarım, Efendi Hz. nin riyasetinde 12-15 Temmuz tarihleri arasında 3 günlük bir programımız olacak.
Detayllar için: yunesk sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Top