Muridan
Şehr-i Ramazan´ınız Mübarek Olsun

Şehr-i Ramazan´ınız Mübarek Olsun

Ve yine Rabbimiz bizi bir Ramazan ayına daha kavuşturdu. Ne kadar şükredelim, nasıl şükredelim? Ona (c.c) layıkıyla kulluk edemezken buna nasıl güç yetirelim? O'ndan niyazımız; azımızı çoğa sayması, kusurlu amellerimizi ahseni kabul buyurması, günahlarımızı lütfu keremi ile bağışlaması...

 
Mülk sahibi O'dur ve bu isteğimizin kabulu O'nun tekelindedir. Günahlarımıza tevbelerimizi karşılıksız affedebilecek Tevvab (c.c) olan yalnız O'dur. Dualarımıza meccanen icabet edebilecek Vehhab (c.c) olan yalnız O'dur.
 
Şehri Ramazanda tutacağımız oruçlar sadece bedenimizin isteklerini kıran avamın orucu gibi olmasın! Rabbimiz Senden istediğimiz; fikrimizi, dilimizi, kalbimizi, ruhumuzu vesair latifelerimizi sırati müstakim üzere bulundur. Gıybet, hased, kibir ve bunlar gibi ne kötü sıfatlar varsa bunları da bizden uzak eyle. Şeytanları zincirlere vurduğun gibi nefislerimizi de bağla. Bu mübarek kıldığın ayı bizden razı et. Bu ayın huzurunu gönüllerimizin derinliklerinde hissettir. Öyle ki bu iliklerimize işlesin. Bu lezzet bize -eğer ki hakkımızda ölüm takdir etmezsen- sonraki aylarda Ramazana yeniden kavuşuncaya kadar teselli versin. Amin...
 
11 ayın sultanı bizden razı olursa tebasıda razı olur ümidindeyiz. Bu aylarda nefislerimize zulmetmemek ile günahlardan kaçmaya her zamankinden daha fazla gayret gösterme çabasındayız. Ramazana hürmetin, ona bu kıymeti veren Cenabı Allah'a hürmet olacağı itikadındayız. 
 
Bin aydan hayırlı, Kur'anı Kerim'in inmeye başladığı Kadir gecesini de içinde bulunduran bu ayı, Kuranlarla, zikru tesbihlerle, teravihlerle, oruçlarla ihya ederek yeryüzünün yürüyen melekleri gibi olabilmeyi Rabbimiz, biz ümmeti Muhammed'e (s.a.s) nasib eylesin.
 
Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan ayınızı tebrik eder, tüm alemi İslam'a hayırlara vesile olmasını Hak Teala'dan niyaz ederiz.

Top