Muridan
Bulanık Su

Bulanık Su

Hacı Mustafa Hayri Öğüt (k.s) Hazretleri, Şeyhi Hacı Muhammed Baba (k.s) Hazretlerine hizmeti esnasında başından geçen bir olayı şöyle anlatıyor:

“Şeyhim Hacı Muhammed Baba (k.s) Hazretlerinden başka, Hacı Ömer Hüdai Baba (k.s) Hazretlerinin daha başka halifeleri de vardı. Bunlardan birisini ziyaret etmek istedim. Evimden ayrıldım, yolda giderken beni çok güzel bir manevi hal sardı. Neşeli neşeli bulunduğu yere vardım.

‘Burada yok, falan köye gitti’ dediler. Ben de kalkıp o köye gittim ve orada bulup kendisini ziyaret ettim. Akşam oldu, ihvanlar geldiler. O akşam orada zikrullah yapıldı. Ben de o köyde kaldım. Sabah olunca o zat bana:

‘Bu akşam rüya gördün mü?’ diye sordu. Ben de:

‘Gördüm’ dedim.

‘Anlat’ dedi. Bir türlü rüyanın tamamını hatırlayıp anlatamadım. Yarım bir kısmını ancak anlatabildim. Oradan ayrıldıktan sonra rüyanın tamamı hatırıma geldi. Bilahare sevgili şeyhim Hacı Muhammed Baba (k.s) ile görüştüm. Ve bu ziyaret esnasında gör­düğüm rüyayı anlattım.

Rüyam şöyle idi: O zatın yanında kaldığım gece abdestim bozulmuştu. Abdest almak için su arıyordum. Baktım bir arıktan bol su akıyor. Ama su biraz bulanıktı. Abdest almak için suyun yanına var­dım. Bir türlü içim ısınıp da o sudan abdest alamadım. Çünkü bulanık olması abdestin sıhhatine zarar getirir. Başka yerlerde belki daha iyi ve temiz su bulurum diye sağa sola gittim, aradım. Bir temiz çeşme bulup o çeşmeden abdestimi yeniledim.

Bu rüyayı şeyhime anlatınca bana:

‘Hayri o ziyaretine gittiğin zatı zahirde kutup görüp gönlün ona temayül etmiş. Bundan dolayı bize olan bağlılık abdestin bozulmuş. Onun bol akan suyundan abdest almak da istememişsin. Çünkü suyu her ne kadar bolsa da bulanık bu su ile abdest almakla abdestin sıhhatinin iyi olmayacağını düşünerek o zatın suyundan abdest almaktan vazgeçmişsin. Bize olan bağlılık abdestin bozulmuş ama tekrar arayıp bizim çeşmemizi bulup abdestini yenilemişsin.’

 

Kaynak: ``Halisa ve Seçkinleri´´ Vesile olanlara teşekkürü borç biliriz.

Top