Hz. Aişe’nin bildirdiğine göre; "Yüce Allah namazı farz kıldığı zaman seferde de, hazerde de (gündüzün vitri olan) akşam namazından başkasını- ki o üç rekat olarak farz kılınmıştı- ikişer rekat, ikişer rekat olarak farz kılmıştı."(1)..
Ebu Musa el-Eş’ârî’nin bildirdiğine göre; Peygamberimiz aleyhisselamın Taif seferinden dönüşünde, Mekke ile Medine arasında, Ci’râne mevkiine gelip indiği ve yanında Bilal-i Habeşî’nin bulunduğu sırada gelen bir bedevî Arap, Peygamberimiz aleyhisselama:..
Peygamberimiz (s.a.s), mübarek dualarının bazılarında Yüce Allah'a istiâzede (sığınma) bulunmuş, biz müslümanlara da bu duaları tavsiye etmiştir. ..
Peygamberimiz aleyhisselâm: “Ramazan orucundan sonra en faziletli oruç, Allah’ın ayı olan Muharrem’de tutulan oruçtur.(1) Allah’ın, Aşura günü orucunu ondan önceki yılın günahlarına keffaret kılacağını umarım” buyurdu.(2) ..
Peygamberimiz aleyhisselam hadis-i şeriflerinde buyururlar ki: “Bakara ve Âl-i İmran sûrelerini okuyunuz! Çünkü onlar Kıyamet gününde iki bulut veya iki gölge veya kanatları gerilmiş iki fırka kuş gibi gelecekler, okuyucularını savunacaklardır.”..
Sakîf temsilcilerinden Evs b. Huzeyfe der ki: “Peygamber aleyhisselam, bir gece, yatsıdan sonra uzun müddet yanımıza gelmedi...
Peygamberimiz (a.s) bir gün, Kureyş müşriklerinden; Velid b. Mugîre, Ümeyye b. Halef, Ebu Cehil Amr b. Hişam'a rastlamıştı. Bunlar; kaşlarını gözlerini oynatarak, Peygamberimizle (a.s) alay ettiler. (1)..
Peygamberimiz (s.a.s), bir adamın "Yâ zelcelâli vel ikrâm" diye dua ettiğini duyunca şöyle demiştir...
Müşrikler, Hendek savaşında bir gün, Peygamberimiz aleyhisselamın bulunduğu yere olanca güçleriyle hücuma geçtiler...
Bu konularda Efendimize muhalefet edip, uymayanlar günah kazanmaz ama büyük bir sevaptan mahrum kalacaklarında da şüphe yoktur...