Muridan

Hata İşleyenlerin En Hayırlısı Tevbekar Olandır 03.04.2015 Hutbe

Gaflet uykusundan uyanalım, Cenab-ı Allah dan yardım dileyelim.

"Namazlarını hûşu ile kılan müminler kurtuluşa ermişlerdir." buyrulmaktadır. (Mü'minun,1)
Günahlarımıza tevbe etmemiz lazımdır. 
“Hata işleyenlerin en hayırlısı, tevbekâr olandır.” (Age:332)
Hatasız kul olmadığına göre, her Allah’ın kulu tevbe etmelidir. Hz. peygamber günde 70 defa bir rivayete göre de günde 100 defa tevbe ettiğini söylemiştir.
“Ey İman Edenler! Hepiniz Allah’a tevbe edin ki, kurtuluşa eresiniz.” (Nur:3)
Hesap gününde bazı günahkar müslümanlarla Allah´ı inkar eden müşrikler aynı yere ayrılacaklardır. Kafirler, günahkar müslümanlara karşı alaysı konuştukları zaman Cenab-ı Rabbul Alemin, siz böyle dersiniz öyle mi, aranızda olan o günahkar kullarımı affettim" buyurur. Bu durum hadisle sabittir.
Dinimizin bir amacı da, nesillerimizi korumak, sağlıklı bir toplum yapısını temin etmektir.
İslam zinaya götüren bütün fiil ve davranışları haram kılmıştır. 
"Mü'min erkeklere söyle, gözlerini sakınsınlar ve ırzlarını muhafaza etsinler. Bu kendileri için daha temizdir. Her halde Allah ne yaparlarsa haberdardır.
"Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini sakınsınlar, ırzlarını muhafaza etsinler, ziynetlerini açmasınlar. Görüneni müstesna. Başörtülerini yakalarının üzerine vursunlar, ziynetlerini açmasınlar. Ancak kendi kocalarına, kendi babalarına, kocalarının babalarına, kendi oğullarına, kocalarının oğullarına, kendi biraderlerine, kendi biraderlerinin oğullarına, hemşirelerinin oğullarına, kendi kadınlarına, kendi ellerindeki memlüklerine, ihtiyacı olmayan erkeklerden uyuntulara, henüz kadınların avretlerine muttali olmayan çocuklara, müstesna... Gizledikleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar, hepiniz Allah'a tevbe edin ey mü'minler ki felah bulabilesiniz.." Nur Suresi: 30-31
Bu tür emir ve yasaklar hürriyetleri engellemek için değil, sağlıklı bir toplum inşa etmek içindir.
Fuhşun engellenmesi için, gençliğin, neslimizin ahlaki eğitimi yanında hayasızlık, müstehcenlik gibi durumların engellenmesi, gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir.
Fuhşun önlenmesi için yazılı ve görsel bilgilendirilmeler yapılması,  gençliğimizin eğitilmesi gerekmektedir.
Nikahın en hayırlısı zorluk çıkarılmayan nikahtır.
Sabır ve namaz ile Allah'tan yardım isteyin. Şüphesiz o (sabır ve namaz), Allah'a saygıdan kalbi ürperenler dışında herkese zor ve ağır gelen bir görevdir. (Bakara Suresi 45)
Cenâb-ı Allah buyuruyor ki:كل نفس ذائقة الموت ثم الينا ترجعون (*) “Küllü nefsin zâikatü’l-mevt. Sümme ileynâ turceûn.” “Her nefis ölümü tadıcıdır. Sonra bize döndürüleceksiniz.” (Ankebût, 29/57) 
İyi olalım, iyi ölelim ki son anımızda yeşil kuşlar ruhumuzu alarak cennete götürsünler.
Ve iyilerin ruhlarını yeşil kuşlar gelip alırlar ve onları cennetlere götürürler. Efendiler, yumuşak bir ipek nasıl böyle yumuşaklıkla çekilirse, mü’minlerin ruhları da öyle kabzedilir. (Nahl, 16/32; Nâzi‘ât, 79/2)
Gaflet uykusundan uyanalım, Cenab-ı Allah dan yardım dileyelim.

Top